Cu cine se va confrunta Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din 2022. Oponentul său conduce o importantă regiune din Franţa

Valérie Pécresse, care conduce regiunea Ile-de-France din jurul Parisului, a fost aleasă drept candidatul partidului conservator Les Républicains la alegerile prezidenţiale franceze de anul viitor, scrie Financial Times.

2844 afișări
Imaginea articolului Cu cine se va confrunta Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din 2022. Oponentul său conduce o importantă regiune din Franţa

Sursa foto: profimedia

Pécresse - care va încerca să recâştige sprijinul care s-a îndreptat către Emmanuel Macron la ultimele alegeri, respingând în acelaşi timp contracandidaţii de extremă dreapta - ar deveni prima femeie preşedinte al ţării dacă va câştiga în aprilie.

"Pentru prima dată în istoria sa, partidul generalului de Gaulle, al lui Georges Pompidou, al lui Jacques Chirac şi al lui Nicolas Sarkozy va avea o femeie candidat la alegerile prezidenţiale", a declarat Pécresse în faţa susţinătorilor.

Nominalizarea lui Pécresse semnalează lansarea în forţă a sezonului de campanie din Franţa.

Au fost anunţaţi toţi candidaţii principali, cu excepţia lui Macron: Marine Le Pen de la Rassemblement National de extremă-dreapta; Eric Zemmour, un polemist independent anti-imigraţie a cărui ascensiune bruscă a fost comparată cu cea a lui Donald Trump; şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, care se află la coada sondajelor de opinie în calitate de candidat al socialiştilor.

Se aşteaptă ca Macron să îşi anunţe oficial campania de realegere la începutul anului 2022.

Fost ministru al educaţiei şi bugetului în timpul lui Nicolas Sarkozy, Pécresse, 54 de ani, este considerat un moderat în partid. Ea s-a prezentat ca fiind ecologistă, precum şi conservatoare din punct de vedere fiscal, şi a promovat o agendă fermă de ordine publică.

În ceea ce priveşte imigraţia, o preocupare a candidaţilor de extremă dreapta şi unul dintre principalele câmpuri de luptă din campanie, Pécresse a declarat că va introduce cote şi va înăspri sistemul de azil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici