Prima zi de şcoală de anul acesta în Coreea de Sud. Cum se întorc elevii la ore

Liceele sud-coreene s-au deschis miercuri pentru prima dată în acest an, iar elevii s-au întors la cursuri purtând măşti în avangarda unui plan în etape de redeschidere a tuturor şcolilor sub protocoale stricte pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, potrivit Reuters.

749 afișări
Imaginea articolului Prima zi de şcoală de anul acesta în Coreea de Sud. Cum se întorc elevii la ore

Cu măşti pe faţă din cauza coronavirusului, elevii sud-coreeni se întorc la şcoală

Începutul semestrului de primăvară a fost amânat de mai multe ori începând din martie, în timp ce Coreea de Sud s-a luptat cu primul mare focar de coronavirus în afara Chinei, cursurile fiind susţinute online.

„Şcolile aşteaptă cu nerăbdare toţi studenţii în ultimele trei luni. De acum, intrăm într-o fază importantă în care trebuie să reuşim atât la ​​studii cât şi în prevenirea (coronavirus)”, le-a spus Cho Hee-yeon, superintendentul Oficiului Metropolitan al Educaţiei din Seul, elevilor aflaţi la intrarea într-un liceu din Seul.

În conformitate cu noile linii directoare de sănătate pentru şcoli, elevii şi profesorii trebuie să poarte măşti, cu excepţia servirii mesei, şi li s-a cerut să-şi cureţe birourile. Ferestrele vor fi deschise pentru a îmbunătăţi fluxul de aer, iar birourile sunt distanţate la 1 metru una de alta.

Începând cu elevii de liceu, şcolile se vor redeschide în etape, între 20 mai şi 1 iunie pentru toţi cei 5,5 milioane de elevi de şcoală generală, gimnaziu şi liceu.

Ministerul Educaţiei urmăreşte dacă profesorii sau ellevii au febră folosind un sistem de autodiagnosticare online şi oricine are o temperatură peste 37,5 grade Celsius trebuie să stea acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici