Cursa pentru moştenirea lui Merkel. Avansul Partidului Social-Democrat din Germania pare să crească faţă de Uniunea Creştin-Democrată

  • Partidul Social-Democrat din Germania pare să se distanţeze de Uniunea Creştin-Democrată în preferinţele de vot
  • Sondaj: Partidul Social-Democrat (SPD) este creditat cu 26%, în timp ce Uniunea Creştin-Democrată (CDU) este la nivelul de 20%
2228 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru moştenirea lui Merkel. Avansul Partidului Social-Democrat din Germania pare să crească faţă de Uniunea Creştin-Democrată

Cursa pentru moştenirea lui Merkel. Avansul Partidului Social-Democrat din Germania pare să crească faţă de Uniunea Creştin-Democrată

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania pare să se distanţeze de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) în preferinţele electorale pentru scrutinul parlamentar federal, conform celor mai noi date ale sondajelor de opinie, informează site-ul T-Online.de.

Conform unui sondaj efectuat de Institutul Kantar la solicitarea revistei Focus, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, se situează la nivelul de 26% (în plus cu 1% comparativ cu săptămâna trecută).

În schimb, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, este la nivelul de 20% (cu 1% mai puţin faţă de săptămâna trecută).

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) rămâne la nivelul de 17% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 12%. Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Sondajele de opinie din Germania prefigurează posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD).

În preferinţele pentru postul de cancelar, Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD), este creditat cu 30%, conform unui sondaj al Institutului Forsa publicat marţi. Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), are o popularitate de doar 11%, iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei '90 / Verzi, este la nivelul de 15%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici