Cutremur cu magnitudinea de 5,5, în vestul Iranului la graniţa cu Irakul. UPDATE: Aproximativ 30 de persoane au fost rănite

Un cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 5,5 s-a produs duminică după-amiază în vestul Iranului, în apropiere de graniţa cu Irakul, anunţă Institutul american de geofizizică (USGS).

241 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,5, în vestul Iranului la graniţa cu Irakul. UPDATE: Aproximativ 30 de persoane au fost rănite

Cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade, în vestul Iranului la graniţa cu Irakul

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 8,9 de kilometri. Epicentrul a fost la 22 kilometri de localitatea Gīlān-e Gharb din Iran, 43 de kilometri de oraşul Mandalī din Irak, la 85 de kilometri de oraşul iranian Īlām şi la 142 de kilometri nord-est de capitala Irakului, Bagdad.

În urma seismului nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative.

Potrivit Centrului iranian de Seismologie din cadrul Universităţii din Teheran, cutremurul, produs la ora locală 17:11 (ora României 15:41), a avut o magnitudine de 5,9 grade.

Martori oculari au relatat că seismul s-a simţit inclusiv la Bagdad.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite în urma seismului, au anunţat autorităţile iraniene, potrivit agenţiei Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici