Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, în apropierea Coreei de Nord

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade Richter s-a produs, joi, în Marea Japoniei, în apropierea Coreei de Nord, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, care citează Institutul american de Geofizică (USGS).

624 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, în apropierea Coreei de Nord

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, în apropierea Coreei de Nord

Seismul s-a produs la o adâncime de 538 de kilometri, iar epicentrul său a fost la 180 de kilometri de osaşul nord-coreean Chongjin.

Julie Dutton, seismolog USGS, a declarat că un cutremur de asemenea magnitudine este neobişnuit pentru această regiune, adăugând că este cel mai mare cutremur produs în această zonă din 1994.

De obicei, în momentul în care regimul de la Phenian efectuează teste nucleare, se produc sesisme de mică magnitudine, iar Dutton a susţinut că nu are motive să creadă că seismul de joi seara a fost provocat de activităţi umane.

Jamie Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat că, din datele pe care le deţine, nu sunt indicii că seismul a fost cauzat de un test nuclear, ţinând cont de adâncimea la care s-a produs cutremurul. El a adăugat că Pentagonul va continua să analizeze activitatea seismică din regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici