CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade, produs pe insula Lombok din Indonezia/ UPDATE: Un nou seism, de 6,9 grade, a lovit insula

UPDATE: Un nou seism, de 6,9 grade, s-a produs în insula Lombok, fiind al doilea de peste 6 grade în mai puţin de 24 de ore.

688 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade, produs pe insula Lombok din Indonezia/ UPDATE: Un nou seism, de 6,9 grade, a lovit insula

CUTREMMUR cu magnitudinea de 6,3 grade, produs pe insula Lombok din Indonezia

Un siesm cu magnitudinea de 6,9 grade s-a produs duminică pe insula Lombok din Indonezia, la mai puţin de 24 de ore după un cutremur de 6,3 grade, anunţă Institutul american de geofizizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 20,3 de kilometri la ora locală 21:56 (ora României, 17:56). Epicentrul a fost la 4,5 kilometri sud de localitatea Belanting, la 17 kilometri nord-nord-vest de Labuan Lombok şi la 62 de kilometri est-nord-est de oraşul Mataram.

Ştirea iniţială:

Un siesm de suprafaţă cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs duminică pe insula Lombok din Indonezia, la doar două săptămâni după ce un cutremur devastator în această zonă a cauzat peste 400 de decese, anunţă Institutul american de geofizizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 7,9 de kilometri. Epicentrul a fost la 6 kilometri vest-sud-vest de localitatea Belanting, la 21 de kilometri nord-nord-vest de Labuan Lombok şi la 58 de kilometri nord de oraşul Mataram.

În urma seismului nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia, citat de agenţia de ştiri Reuters.

Peste 430 de persoane au decedat, iar alte peste 1.300 au fost rănite, în urma seismului cu o magnitudine de 6,9 grade produs pe data de 5 august pe insula indoneziană Lombok.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici