Cutremur cu magnitudinea de 6,3, înregistrat în Alaska

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a fost resimţit marţi în zona central-sudică a statului american Alaska, inclusiv la Anchorage, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relatează Reuters în pagina electronică.

622 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,3, înregistrat în Alaska

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 în Alaska (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Seismul a avut loc la aproximativ 65 de kilometri sud de Mount Redoubt, un vulcan activ situat în apropiere de Cook Inlet, şi la aproximaiv 225 de kilometri sud-vest de Anchorage, cel mai important oraş din statul american, potrivit USGS.

Seismul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 240 de kilometri în jurul epicentrului.

Luni dimineaţă, un alt cutremur, cu magnitudinea de 6,9, a avut loc în apropiere de Nikolski, o zonă slab populată din statul Alaska.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici