Cutremur în Afganistan şi Pakistan

Un cutremur cu o magnitudine moderată a fost resimţit joi în estul Afganistanului şi nordul Pakistanului, fără să provoace victime, potrivit primelor informaţii furnizate de autorităţi în domeniul meteorologic.

236 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Afganistan şi Pakistan

Cutremur în Afganistan şi Pakistan

Epicentrul s-a situat la aproximativ 280 de kilometri nord-est de capitala afgană Kabul, în apropiere de frontiera cu Tadjikistanul, a declarat pentru AFP Hazrat Mir, un oficial din cadrul serviciilor meteorologice pakistaneze, care au evaluat seismul ca având magnitudinea de 5,9.

Centrul american de geofizică USGS a anunţat o magnitudine de 5,4 a acestui cutremur resimţit resimţit în Afganistan, dar şi în nordul Pakistanului şi anumite zone ale provinciei Punjab.

Pakistanul este afectat foarte frecvent de cutremure. La 8 octombrie 2005, un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu peste 73.000 de morţi, iar 3,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost, în principal în partea pakistaneză a Kashmirului (nord-est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici