LIVE-TEXT   Cutremurele din Turcia şi Siria, ziua 7. Bilanţul cutremurului depăşeşte 33.000 de morţi în Turcia şi Siria. Două femei însărcinate au fost salvate / China a trimis duminică 53 de tone de corturi pentru a ajuta Turcia

  • Bilanţul victimelor din Turcia şi Siria în urma cutremurului de luni a ajuns la 28.192 de morţi, anunţă CNN.
  • Cel puţin 98 de persoane au fost arestate sâmbătă de către forţele de securitate turce pentru presupuse jafuri în clădirile avariate.
4621 afișări
Imaginea articolului Cutremurele din Turcia şi Siria, ziua 7. Bilanţul cutremurului depăşeşte 33.000 de morţi în Turcia şi Siria. Două femei însărcinate au fost salvate /  China a trimis duminică 53 de tone de corturi pentru a ajuta Turcia

Sursa Foto - AP News

UPDATE 22:40 Bilanţul victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria a depăşit 33.000 de morţi

UPDATE 20:00 Două femei, dintre care una însărcinată, au fost salvate la peste 155 de ore, potrivit relatărilor difuzate în Turcia. Femeia însărcinată a fost găsită în provincia Hatay, iar cealaltă femeie în provincia Gaziantep

UPDATE 18:00 Turcia ordonă arestări din cauza clădirilor prăbuşite în urma unui cutremur

Turcia a ordonat reţinerea a 113 suspecţi în cazul prăbuşirii clădirilor în urma cutremurelor devastatoare din ţară de acum aproape o săptămână.

Vicepreşedintele Fuat Oktay a spus, declarat în cursul nopţii, că până în prezent au fost identificaţi 131 de suspecţi responsabili de prăbuşirea unora dintre miile de clădiri în cele 10 provincii afectate de cutremurele de lunea trecută, relatează Reuters.

UPDATE 17:00 Preşedintele sirian s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit astăzi cu ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Abdullah bin Zayed, relatează presa oficială din această ţară.

UPDATE 16:00 Numărul morţilor după cutremurul din Turcia şi Siria se apropie de 30.000

Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia şi Siria se apropie de 30.000.

UPDATE 15:00 Autorităţile turce au emis peste 100 de mandate de arestare pentru clădirile prăbuşite, pe fondul avertismentelor că numărul morţilor în urma cutremurului care a lovit părţi ale Turciei şi Siriei s-ar putea dubla faţă de numărul actual de 28.000.

Mass-media de stat a raportat că cel puţin 12 persoane au fost arestate, inclusiv antreprenori, arhitecţi şi ingineri care au legătură cu unele dintre zecile de mii de clădiri distruse sau grav avariate în cutremurele de luni cu magnitudinea de 7,8 şi 7,6 grade.

UPDATE 14:00 Ministrul de externe al Greciei, Nikos Dendias, a transmis condoleanţe poporului turc cu ocazia vizitei sale de duminică în această ţară.

Sosirea sa marchează prima vizită a unui ministru european de la cutremur.

UPDATE 13:00 Ajutorul pentru cutremur din zonele din Siria aflate sub controlul guvernului către teritoriile controlate de grupările de opoziţie de linie dură a fost întârziat din cauza unor probleme de aprobare cu gruparea islamistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), a declarat duminică un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite pentru Reuters.

Guvernul sirian a declarat săptămâna trecută că este dispus să trimită ajutoare în zona de nord, care este în mare parte deţinută de gruparea islamistă de linie dură HTS şi care a fost devastată de cutremurul de luni.

UPDATE 12:00 O organizaţie caritabilă avertizează asupra unui "al doilea dezastru" în timp ce persoanele salvate se luptă să supravieţuiască

Randa Ghazy, manager media regional pentru Orientul Mijlociu la Salvaţi Copiii, a declarat pentru BBC că, pe termen lung, va avea loc un "al doilea dezastru", deoarece persoanele salvate se luptă să supravieţuiască.
 
Ea a spus că organizaţia caritabilă a livrat mese, apă, kituri de iarnă, pături şi saltele, adăugând că mulţi oameni "încă dorm în maşinile lor".

UPDATE 11:00 China a trimis duminică 53 de tone de corturi pentru a ajuta Turcia, afectată de cutremur, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Corturile au plecat din Shanghai cu avioane cargo mari şi urmează să ajungă la Istanbul în cursul zilei de duminică, a adăugat televiziunea, relatează Reuters.

UPDATE 10:00 Turcia emite 133 de mandate de arestare pe tema construcţiei unei clădiri

Au fost emise mandate de arestare pentru 113 persoane în legătură cu construcţia clădirilor care s-au prăbuşit în urma cutremurului de luni, au anunţat autorităţile din Turcia.
 
Poliţia turcă a arestat deja cel puţin 12 persoane, inclusiv antreprenori de construcţii.

UPDATE 09:00 Cel puţin 98 de persoane, arestate pentru furturi sau înşelăciuni asupra victimelor seismului

Cel puţin 98 de persoane au fost arestate sâmbătă de către forţele de securitate turce pentru presupuse jafuri în clădirile avariate, jafuri sau fraudă asupra victimelor cutremurului devastator de săptămâna trecută, a anunţat agenţia de ştiri turcă de stat Anadolu, citată de CNN.

UPDATE 08:00 - Un avion cu ajutoare a plecat spre Turcia duminică dimineaţă 

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, o aeronavă cargo Boeing B777X a fost încărcată cu ajutoare umanitare pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi a decolat la ora 07:13 către Adana, Turcia, în misiune de sprijin pentru populaţia grav afectată de cutremure.

 

Numărul victimelor din Turcia a urcat la 24.617 morţi, a declarat vicepreşedintele turc Fuat Oktay într-o conferinţă de presă

În Siria, numărul total de decese confirmate se ridică la 3.575, dintre care 2.167 în zonele controlate de rebeli în nord-vestul ţării, potrivit grupului de protecţie civilă Căştile Albe. Alte 1.408 decese au fost înregistrate în teritoriile controlate de guvern, potrivit presei de stat siriene, care a citat Ministerul Sănătăţii din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici