Cutremurul din China: Patru persoane au murit şi peste 100 au fost rănite

Cutremurul produs duminică dimineaţa într-o regiune muntoasă din sud-vestul Chinei a provocat moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 100, potrivit agenţiei oficiale, China Nouă.

324 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din China: Patru persoane au murit şi peste 100 au fost rănite

Cutremurul din China: Patru persoane au murit şi peste 100 au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit institutului american de geologie (USGS), care a evaluat la 5,5 grade magnitudinea cutremurului, acesta s-a produs la frontiera dintre provinciile Sichuan şi Yunnan, în jurul orei locale 04.00 (11.00 ora României), la o adâncime de numai 9,3 kilometri.

Magnitudinea cutremurului a fost evaluată la 5,7 de autorităţile chineze. Cutremurul a fost urmat de o replică cu magnitudinea de 3,3 grade, potrivit serviciilor de seismologie chineze.

Cutremurul a provocat distrugerea mai multor locuinţe şi întreruprea comunicaţiilor în mai multe zone din localitatea Ninglang, în provincia Yunnan, precizează China Nouă.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în comitatul Nanglang, iar o a patra persoană în comitatul vecin, Yanyuan din provincia Sichuan, a adăugat agenţia.

Cutremurul a provocat totodată rănirea a 104 persoane dintre care 20 sunt în stare gravă, a precizat agenţia citând autorităţile locale.

Autorităţile din provincia Yunnan au trimis materiale de ajutor în Ninglang, printre care 1.100 de corturi şi 3.000 de pături, potrivit aceleiaşi surse.

Un oficial din oraşul istoric Lijian, reşedinţa comitatului Ninglang, a declarat pentru AFP că este prea devreme pentru a evalua numărul victimelor şi valoarea pagubelor.

Un oficial local din comitatul Yanyuan citat de China Nouă a declarat la rândul său că "numeroase locuinţe" s-au dărâmant în zonele rurale.

Regiunea afectată de cutremur este populată de locuitori aparţinând minorităţii etnice Yi. Beijingul a estimat la circa 7,8 milioane numărul membrilor acestei minorităţi, repartizaţi în patru provincii, în special în Yunnan şi Sichuan.

Aceasă regiune muntoasă este adesea afectată de cutremure. În februarie 1996, un cutremur puternic a provocat moartea a 200 de persoane şi distrugerea a mii de locuinţe la Lijiang, o regiune care face parte din patrimoniul UNESCO.

La 12 mai 2008, un cutremur cu magnitudinea de 8 a provocat moartea a mii de persoane în provincia Sichuan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici