CUTREMURUL din Italia: Stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate. Speranţa de a mai găsi supravieţuitori scade de la oră la oră - FOTO, VIDEO

Italia a declarat stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate de cutremurul de miercuri, iar speranţa de a găsi supravieţuitori este din ce în ce mai mică, pe măsură ce trece timpul.

8277 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Italia: Stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate. Speranţa de a mai găsi supravieţuitori scade de la oră la oră - FOTO, VIDEO

CUTREMURUL din Italia: Stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate. Speranţa de a mai găsi supravieţuitori scade de la oră la oră (Imagine: arafeed.com)

CUTREMURUL din Italia. Oraşele cel mai grav afectate de seisme sunt: Amatrice, Arquata, Accumoli şi Pescara del Tronto. Acestea sunt de obicei slab populate, dar în sezonul estival sunt pline de turişti, de aceea numărul persoanelor dispărute este greu de prognozat. 
 
Echipele de salvare au continuat să caute semne de viaţă, sub dărâmături, şi în cea de-a doua noapte de la producerea tragedie, relatează BBC.
 
Cu toate acestea, eforturile depuse de cei 5.000 de salvatori sunt îngreunate de sutele de replici seismice care au avut loc.
 
"Şansele de a găsi oameni în viaţă în aceste condiţii este o provocare", a declarat Lorenzo Botti, un reprezentant al departamentului de pompieri din regiune. Oficialul a admis că echipele de salvatori se confruntă cu o cursă contra cronometru.
 
 
Deşi speranţa de a se mai găsi supravieţitori scade vertiginos pe măsură ce trece timpul, oamenii continuă căutările. 
 
Salvatorii au amintiti de cutremurul din 2009, când un supravieţuitor a fost scos dintre ruine la L'Aquila, după 3 zile de la producerea seismului. Atunci 300 de oameni şi-au pierdut viaţa.

CUTREMURUL din Italia. Echipele de căutare l-au cerut localnicilor să îşi dezactiveze parolele de Wi-Fi pentru a ajuta salvatorii. Crucea Roşie italiană a transmis că reţelele de comunicaţii de la domiciliu pot fi folosite în timpul căutărilor. 
 
Cel puţin 250 de persoane au muriti, iar 365 au fost rănite. Alte sute de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi. 
 

În urma seismului din Italia şi-ar fi pierdut viaţa 10 români până în acest moment, iar numărul persoanelor dispărute nu este cunoscut încă din cauză că nu există date oficiale despre ele, susţine un reprezentant al diasporei, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au murit cinci români. 

Consilierul local în Verbania (Italia), Adrian Chifu, a declarat pentru MEDIAFAX că în oraşul Amatrice, localitatea cea mai apropiată de epicentru, locuiesc circa o sută de români.

CUTREMURUL din Italia. Potrivit ultimelor informaţii ale Ministerului Afacerilor Externe, numărul românilor care sunt daţi dispăruţi în cutremurul din Italia a crescut de la 11 la 18.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici