Dalai Lama susţine că Vladimir Putin este egocentric şi vrea să reconstruiască Zidul Berlinului

Dalai Lama l-a criticat duminică, într-un interviu pentru presa germană, pe preşedintele rus Vladimir Putin, apreciind că este "egocentric" şi că vrea "să reconstruiască Zidul Berlinului" prin conflictul actual din estul Ucrainei.

3807 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama susţine că Vladimir Putin este egocentric şi vrea să reconstruiască Zidul Berlinului

Dalai Lama susţine că Vladimir Putin este egocentric şi vrea să reconstruiască Zidul Berlinului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atitudinea sa este: eu, eu, eu", a explicat liderul spiritual tibetan într-un lung interviu pentru "Welt am Sonntag", amintind că liderul rus a fost preşedinte, apoi premier, după care iarăşi preşedinte.

"Este un pic cam prea mult. Este foarte egocentric", a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru pace, care tocmai a efectuat o vizită la Hamburg (nordul Germaniei).

"Ne-am obişnuit cu faptul că Zidul Berlinului a căzut. Dar preşedintele Putin pare să vrea să îl reconstruiască. Dar el aduce un prejudiciu ţării sale acţionând în acest fel. Izolarea este un act sinucigaş pentru Rusia", a adăugat el.

El a asigurat totuşi că China şi Rusia sunt în situaţii diferite. "China vrea să facă parte din sistemul politic mondial şi va fi dispusă să accepte regulile internaţionale pe termen lung", a afirmat Dalai Lama, care a fugit din Tibet pentru a se refugia în India în 1959, după eşecul unei revolte în Lhassa împotriva dominaţiei chineze.

"Nu am impresia că acest lucru contează pentru Rusia sau pentru preşedintele Putin la ora actuală", a conchis oficialul religios.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici