Date noi despre starea preşedintelui SUA. Trump primeşte corticosteroizi şi ar putea fi externat luni din spitalul Walter Reed Medical Center

Preşedintele SUA, Donald Trump, se simte foarte bine şi ar vrea să revină la Casa Albă, dar va mai rămâne spitalizat, anunţa Robert O'Brien, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, conform agenţiei Reuters. Pe de altă parte, Sean Conley, medicul personal al preşedintelui a spus că este posibil ca Trump să fie externat luni, iar tratamentul să şi-l continue în ambulatoriu la Casa Albă.

3299 afișări
Imaginea articolului Date noi despre starea preşedintelui SUA. Trump primeşte corticosteroizi şi ar putea fi externat luni din spitalul Walter Reed Medical Center

Oficial SUA:Trump este bine, vrea să revină la Casa Albă, dar rămâne internat ca măsură de precauţie

La finalul declaraţiilor oficiale ţinute duminică din faţa spitalului militar Walter Reed, unde se află internat preşedintele, dr Sean Conley a spus că „Trump ar putea fi externat încă de mâine”.

Dr. Conley le-a spus reporterilor că acesta îşi poate continua tratamentul la Casa Albă în condiţiile în care refacerea preşedintelui „merge foarte bine”.

Briefing-ul cu echipa medicală a lui Trump s-a încheiat cu următoarele declaraţii:

  • Trump este tratat cu dexametazonă, un corticosteroid administrat pacienţilor cu Covid-19 sever sau critic, pentru a le ajuta funcţia pulmonară
  • În ciuda acestui fapt, dr. Sean Conley a spus că echipa plănuia ca Trump să poată fi externat de la Walter Reed Medical Center încă de luni, pentru a-şi continua protocolul de tratament la Casa Albă.
  • Preşedintele are două scăderi ale nivelului de saturaţie de oxigen - un episod în care a scăzut sub 94% şi altul în care a fost sub 93%
  • Dr. Conley i-a recomandat preşedintelui să i se ofere oxigen suplimentar. Deşi Trump era convins că nu are nevoie de el, i s-a dat oxigen
  • Întrebat de ce nu a dezvăluit că Trump a primit oxigen mai devreme, dr. Conley a spus: „Încercam să reflectez atitudinea optimistă..de fapt şi de drept el se simte foarte bine” 

Pe de altă parte, şeful cancelariei prezidenţiale a susţinut la un post de televiziune că preşedintele va mai sta preventiv la spital. 

"Am vorbit cu şeful Cancelariei prezidenţiale în această dimineaţă, iar vestea bună este că preşedintele se simte foarte bine şi de fapt vrea să revină la Casa Albă şi să se reapuce de treabă, dar cred că va mai rămâne în Centrul medical Walter Reed cel puţin pentru o anumită perioadă", a declarat Robert O'Brien pentru postul tv CBS.

Robert O'Brien, care a avut el însuşi coronavirus în vară, a declarat că zilele a şapta şi a opta "sunt critice", astfel că "medicii vor să se asigure că vor fi lângă preşedinte".

Robert O'Brien a precizat că Donald Trump va primi duminică seară o informare privind evaluarea situaţiei în materie de securitate naţională.

Întrebat dacă au avut loc discuţii privind eventualitatea transferului de putere dacă Donald Trump ar ajunge în incapacitatea de exercitare a atribuţiilor, O'Brien a răspuns: "Nu, acest lucru nu intră în discuţie în acest moment". Referindu-se la potenţiale scenarii, O'Brien a precizat: "Avem planuri pentru orice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici