Decizie radicală pentru armata SUA: ar putea interzice accesul tinerilor militari la arme

  • Tinerii sub vârsta de 25 de ani din cadrul armatei Statelor Unite ar putea să îşi piardă dreptul de a deţine arme
  • Sinuciderile repetate au făcut ca autorităţile să ia măsuri pentru a preveni acest fenomen
  • Militarii tineri vor fi distribuiţi în misiuni şi poziţii non-combative, care nu necesită port-armă
1635 afișări
Imaginea articolului Decizie radicală pentru armata SUA: ar putea interzice accesul tinerilor militari la arme

Sursa foto: Profimedia

Un grup independent de la Pentagon a constatat că armata ar trebui să interzică militarilor sub 25 de ani accesul la arme de foc din cauza ratelor în creştere de suicid.

Comitetul independent de evaluare pentru prevenirea şi răspunsul la sinucidere (SPRIRC) a fost format în martie 2020 pentru a aborda ratele în creştere ale sinuciderilor din rândurile membrilor forţelor armate americane.

SPIRC a realizat un proiect de lege care propune interzicerea vânzării de arme către persoanele sub 25 de ani şi inserarea tinerilor militari în poziţii non-combative.

Dacă proiectul va fi aprobat, ar putea reprezenta o schimbare majoră cu dublu impact atât asupra tinerilor militari cât şi a societăţii civile americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici