Der Spiegel: Rusia refuză să acorde viză ataşatului militar al ambasadei Germaniei

Ministerul rus de Externe a refuzat să îi acorde viză generalului german Gert Gawellek, noul ataşat militar al ambasadei Germaniei din Moscova, în contextul tensiunilor diplomatice generate de criza din Ucraina şi amplificate de o măsură similară a Berlinului, scrie site-ul revistei Der Spiegel.

409 afișări
Imaginea articolului Der Spiegel: Rusia refuză să acorde viză ataşatului militar al ambasadei Germaniei

Piata Rosie (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Guvernul de la Moscova nu a oferit explicaţii pentru refuzul oferirii vizei, dar decizia pare a fi o măsură simetrică după ce autorităţile germane au oprit recent accesul unui diplomat rus, motivând că avea "referinţe inacceptabile".

Generalul Gert Gawellek urma să înceapă marţi mandatul de ataşat militar al ambasadei Germaniei în Rusia.

Relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt tensionate din cauza presupusei implicări a Rusiei în conflictul separatist din estul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici