Der Spiegel: Serviciile de spionaj britanice sunt la originea atacurilor cibernetice contra Belgacom

Serviciile de spionaj britanice sunt responsabile de atacurile informatice care au vizat compania de telefonie belgiană Belgacom, arată documente furnizate de fostul consultant NSA Edward Snowden revistei germane Der Spiegel.

286 afișări
Imaginea articolului Der Spiegel: Serviciile de spionaj britanice sunt la originea atacurilor cibernetice contra Belgacom

Der Spiegel: Serviciile de spionaj britanice sunt la originea atacurilor cibernetice contra Belgacom (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit documentelor oferite revistei Der Spiegel de fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, acţiunea a avut loc în cadrul operaţiunii "Socialist", efectuată de serviciile de informaţii britanice în scopul de a spiona compania Belgacom.

Activităţile de spionare a companiei Belgacom au început din anul 2010, precizează documentele.

Potrivit revistei Der Spiegel, printre clienţii companiei Belgacom se numără instituţii ale Uniunii Europene.

Operatorul de telefonie Belgacom a anunţat luni că a fost victima unor activităţi de "intruziune cibernetică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici