Directorul British Petroleum renunţă la gestionarea catastrofei ecologice din Golful Mexic

Directorul general al BP, Tony Hayward, va renunţa la atribuţiile gestionării zilnice a eforturilor de diminuare a poluării în Golful Mexic, sarcina fiind preluată de un alt oficial BP, Robert Dudley, anunţă preşedintele BP, Carl-Henric Svanberg, citat de Sky News.

85 afișări
Imaginea articolului Directorul British Petroleum renunţă la gestionarea catastrofei ecologice din Golful Mexic

Directorul general British Petroleum renunţă la gestionarea catastrofei ecologice din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tony Hayward s-a deplasat la faţa locului imediat după explozie", şi, după ce s-a ocupat opt săptămâni de gestionarea situaţiei, "va preda gestionarea operaţiunilor lui Robert Dudley", a declarat Svanberg.

Dudley este membru al Consiliului de Administraţie al BP, responsabil de activităţile din America şi Asia.

Purtătorul de cuvânt al filialei BP din SUA a încercat să atenueze impactul acestui anunţ, afirmând că, pentru moment, Tony Hayward se ocupă de gestionarea măsurilor pentru limitarea scurgerii de petrol în Golful Mexic, precizând că "Dudley şi echipa sa vor prelua atribuţiile imediat ce criza imediată va trece".

Anunţul a fost făcut după ce Hayward a fost audiat joi în Camera Reprezentanţilor din Statele Unite pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici