Doi cetăţeni români au murit într-un accident rutier în Turcia

Doi cetăţeni români au decedat într-un accident rutier, în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, iar alţi 14 români care se aflau în microbuz au fost transportaţi la spitale pentru îngrijiri medicale, informează luni Ministerul Afacerilor Externe.

3786 afișări
Imaginea articolului Doi cetăţeni români au murit într-un accident rutier în Turcia

Doi cetăţeni români au murit într-un accident rutier în Turcia (Imagine: Shutterstock)

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, luni, a avut loc în Turcia un accident de microbuz în care se aflau 16 turişti de cetăţenie română, produs într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki.

Potrivit informaţiilor obţinute prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetăţeni români au decedat, iar alţi 14 au fost transportaţi la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

De asemenea, MAE mai precizează că o echipă consulară este în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru a verifica situaţia acestora şi a menţine contactul cu medicii curanţi.

Un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru acordarea asistenţei necesare.

În acelaşi timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya şi cu directorii spitalelor în care se află cetăţenii români.

Ambasadorul român a cerut asistenţă ministerului turc al afacerilor externe în vederea obţinerii tuturor informaţiilor legate de cazul aflat în atenţie şi acordarea sprijinului necesar, mai informează MAE.

Ambasada României la Ankara păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile turce competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici