Doi generali irakieni, ucişi într-un atac la nord de oraşul Ramadi

Doi generali irakieni au fost ucişi într-un atentat cu maşină-capcană la nord de Ramadi (centru), capitala provinciei Anbar, un atac revendicat de către gruparea Statul Isamic (SI), relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în pagina electronică.

245 afișări
Imaginea articolului Doi generali irakieni, ucişi într-un atac la nord de oraşul Ramadi

Doi generali irakieni, ucişi într-un atac la nord de oraşul Ramadi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Oficiali irakieni au anunţat că adjunctul şefului Comandamentului pentru Operaţiuni în Anbar, generalul maior Abdel Rahman Abu Raghif, şi generalul de brigadă Safin Abdel Majid, comandantul Diviziei a 10-a, au fost ucişi joi, alături de alte trei persoane în acest atac.

Forţe proguvernamentale luptă împotriva militanţilor grupării Statul Islamic (SI) în provincia Anbar.

SI a lansat o ofensivă-fulger în iunie 2014 şi a cucerit bucăţi mari din teritoriul irakian.

Forţele loiale Bagdadului au reuşit să recucerească mare parte din teritoriul de la nord de Bagdad, dar porţiuni vaste din vestul ţării, inclusiv provincia Anbar, nu se află sub controlul Guvernului.

De asemenea, SI a cucerit de la rebelii sirieni un nou teritoriu situat în nordul Siriei.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie, SI a cucerit cinci sate, dintre care două se află în apropiere de frontiera cu Turcia, de la alţi insurgenţi sirieni.

Statul Islamic a anunţat că a cucerit trei sate în zonă şi că luptătorii săi aproape au încercuit oraşul rebel Marea, situat la aproximativ 20 de kilometri sud de frontiera cu Turcia.

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a declarat joi, pentru Reuters, că doi aliaţi NATO urmează să lanseze operaţiuni aeriene "ample" pentru a respinge luptătorii SI din zona frontierei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici