Doi iranieni au fost biciuiţi pentru că au mâncat în orele de post din perioada Ramadanului

Doi bărbaţi au fost biciuiţi în public, în oraşul iranian Shiraz, pentru că au mâncat în timpul orelor de post din perioada Ramadanului, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina electronică.

226 afișări
Imaginea articolului Doi iranieni au fost biciuiţi pentru că au mâncat în orele de post din perioada Ramadanului

Doi iranieni au fost biciuiţi pentru că au mâncat în orele de post din perioada Ramadanului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit presei iraniene, comandantul poliţiei din provincia Fars, Ahmad Ali Goudarzi, a declarat că fiecare dintre cei doi bărbaţi a primit câte 80 de lovituri de bici.

Goudarzi a afirmat că a mânca în public în timpul Ramadanului este o infracţiune pedepsită de legea islamică. El a avertizat că poliţia va acţiona conform legii împotriva celor care încalcă această prevedere.

Postul în timpul Ramadanului este considerat o îndatorire religioasă pentru musulmani.

Organizaţiile pentru drepturile omului au denunţat aplicarea loviturilor de bici, considerate pedepse crude şi inumane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici