Doi ziarişti ruşi au fost demişi din cauza unor articole ofensatoare la adresa lui Putin

Redactorul-şef al Kommersant şi preşedintele grupului de presă care deţine publicaţia au fost demişi pentru că au publicat articole ce conţineau cuvinte ofensatoare la adresa prim-ministrului Vladimir Putin, a relatat marţi cotidianul online Gazeta.ru.

196 afișări
Imaginea articolului Doi ziarişti ruşi au fost demişi din cauza unor articole ofensatoare la adresa lui Putin

Doi ziarişti ruşi au fost demişi din cauza unor articole ofensatoare la adresa lui Putin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Proprietarul editurii Kommersant, Alişer Usmanov, a anunţat demiterea directorului general al Kommersant-Holding, Andrei Galiev, şi a redactorului-şef al săptămânalului Kommersant-Vlast, Maksim Kovalski", relatează Gazeta.ru care face parte din acelaşi grup de presă.

Usmanov, miliardar ruso-uzbek, a motivat această demitere prin "publicarea în ultimele numere ale săptămânalului a unor articole care încălcau etica jurnalistică", conform Gazeta.ru.

În numărul din 12 decembrie, Kommersant-Vlast a publicat un reportaj privind fraudele imputate partidului de guvernământ, Rusia Unită, în alegerile legislative din 4 decembrie ilustrate de o fotografie a unui buletin de vot invalidat pe care se putea citi un mesaj injurios la adresa lui Putin.

Pe coperta săptămânalului se afla o poză a lui Vladimir Putin cu o expresie copleşită şi un titlu cu un subtil joc de cuvinte care permitea combinarea cuvintelor "Rusia Unită" şi "frauda la urne".

"Aceste publicaţii sunt la limita unui comportament infracţional", a declarat Usmanov afirmând că nu exclude un apel în justiţie împotriva lui Maksim Kovalski, citează Gazeta.ru.

Directorul general al editurii Kommersant, Demian Kudriavţev şi-a prezentat singur demisia, conform lui Usmanov.

Redacţia Kommersant nu a putut fi contactată pentru comentarii pe parcursul dimineţii.

Victoria partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin cu peste 49 la sută din voturi a fost contestată puternic în Rusia, provocând manifestaţii de protest fără precedent pe tot teritoriul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici