Doisprezece militari, ucişi în Filipine în confruntări cu un grup afiliat reţelei Stat Islamic

Doisprezece militari filipinezi au murit în confruntări cu militanţi afiliaţi reţelei teroriste Stat Islamic pe o insulă din sudul statului Filipine, informează ABC News.

336 afișări
Imaginea articolului Doisprezece militari, ucişi în Filipine în confruntări cu un grup afiliat reţelei Stat Islamic

Doisprezece militari, ucişi în Filipine în confruntări cu un grup afiliat reţelei Stat Islamic

"Luptele au fost foarte intense. Am pierdut 12 oameni", a declarat maiorul Filemon Tan, un purtător de cuvânt al armatei filipineze.

Alţi cinci militari filipinezi au fost răniţi în confruntările care au avut loc în zona Patikul, în junglă, pe Insula Jolo, cu militanţi ai organizaţiei insurgente Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic.

"Nu ştiu cât de mulţi combatanţi inamici au murit, dar ar putea fi peste 30", a spus oficialul militar filipinez.

În zonă sunt zeci de combatanţi conduşi de un comandant Abu Sayyaf, Radulan Sahiron, un individ dat în urmărire de Filipine şi Statele Unite pentru activităţi teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici