Donald Trump anunţă că nu se va întâlni cu Hassan Rouhani / Khamenei respinge orice dialog cu SUA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi seară că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu omologul din Iran, Hassan Rouhani, în timp ce liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus posibilitatea oricăror contacte cu Statele Unite.

1172 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că nu se va întâlni cu Hassan Rouhani / Khamenei respinge orice dialog cu SUA

Donald Trump anunţă că nu se va întâlni cu Hassan Rouhani / Khamenei respinge orice dialog cu SUA

În contextul speculaţiilor privind posibilitatea unei întrevederi cu Hassan Rouhani la Adunarea Generală ONU de la New York, Donald Trump a declarat, potrivit agenţiei Bloomberg: "Nu intenţionez să ne întâlnim. Nu cred că încă sunt pregătiţi. Dar vor fi pregătiţi, la momentul potrivit vor fi pregătiţi. Eu nu exclud niciodată nimic, dar prefer să nu ne întâlnim".

Administraţia de la Teheran anunţase că preşedintele Hassan Rouhani nu intenţionează să aibă o întrevedere cu Donald Trump la reuniunea ONU.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a reiterat marţi seară această poziţie. "Nu vor fi discuţii cu Statele Unite la niciun nivel. Toţi oficialii din Republica Islamică au această opinie", a subliniat Khamenei, citat de agenţia Associated Press.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici