Donald Trump dă în judecată Facebook, Twitter şi Google. Motivele cenzurii online, explicate de Robert Feraru, expert în social media

  • Donald Trump a anunţat că va da în judecată Facebook, Twitter şi Google, inclusiv pe directorii lor.
  • Motivul este reprezentat de blocarea accesului pe platformele online, deci de încălcarea libertăţii de exprimare.
  • Robert Feraru, expert în social media, explică în ce moment suntem cenzuraţi sau chiar blocaţi în mediul online.
468 afișări
Imaginea articolului Donald Trump dă în judecată Facebook, Twitter şi Google. Motivele cenzurii online, explicate de Robert Feraru, expert în social media

Donald Trump dă în judecată Facebook, Twitter şi Google. Motivele cenzurii online, explicate de Robert Feraru, expert în social media

Inevitabilul s-a produs. Donald Trump a anunţat că va da în judecată Facebook, Twitter şi Google, inclusiv pe directorii lor. Motivul nu e greu de ghicit: accesul pe platforme, încălcarea libertăţii de exprimare şi cenzura.
 
„Cerem încetarea cenzurii şi oprirea listei negre, alungarea şi anularea pe care le cunoaşteţi atât de bine. Cazul nostru va dovedi că această cenzură este ilegală, neconstituţională şi complet neamericană. Acesta este primul din numeroase alte procese ce presupun că vor urma, dar aceasta este de plumb şi cred că va schimba jocul acesta atât de important pentru ţara noastră. Va fi o bătălie crucială în apărarea primului amendament şi, în cele din urmă, sunt încrezător că vom obţine o victorie istorică”, a declarat Donald Trump.
 
 

 
 
În mediul online trebuie să joci după regulile scrise, reguli peste care de multe ori dăm skip. Câţi dintre utilizatori citesc cu atenţie politicile de conţinut ale fiecărei pagini web folosite? Robert Feraru este expert în social media şi explică exact în ce moment suntem cenzuraţi sau chiar blocaţi în online.
 
„Dacă intrăm pe facebook şi scriem comunity standards, o să vedem tot ce nu avem voie să facem pe această platformă, de la exprimare violentă, comparaţii sau generalizări, expresii de dezgust, defăimare şi multe alte lucruri. Pe lângă echipe întregi care analizează reporturile date de utilizatori, inteligenţa artificială descoperă uşor când inteligenţa artificială încalcă astfel de politici şi restricţiile la platforme pot fi după caz: blocarea temporară de a scrie content sau de a comenta la postări, blocarea ccesului de la o zi la mai multe zile până la a fi blocat permanent”, spune Robert Feraru. 
 
Dezinformarea şi fake news-ul au fost mereu subiecte sensibile pentru giganţii online. Transparenţa a primat mereu, iar în cazul fostului preşedinte american a reprezentat motivul blocării accesului său la paginile de Facebook sau Twitter. Pentru asta, ambele platforme lucrează la algoritmi pentru înlăturarea fake news-ului.
 
„Twitter testează în acest moment etichete pentru dezinformare şi ştirile false, astfel că platforma va semnala cititorul cu acest aspect. Iar Facebook testează o altă etichetă care spune că această pagină împărtăşeşte dezinformare în mod repetat, astfel că pe un articol pe un link vom avea o bifă, un I, prin care omul va fi informat că acele informaţii pot fi false şi te încurajează să verifici şi alte surse”, precizează Robert Feraru. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici