Donald Trump şi Theresa May au discutat telefonic despre situaţia din Orientul Mijlociu şi Brexit

Premierul britanic Theresa May l-a îndemnat pe preşedintele american Donald Trump să prezinte propunerile sale privind soluţionarea pe cale paşnică a conflictului din Orientul Mijlociu între Israel şi palestinieni, după ce liderul SUA a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului.

315 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Theresa May au discutat telefonic despre situaţia din Orientul Mijlociu şi Brexit

Donald Trump,Theresa May au discutat telefonic despre situaţia din Orientul Mijlociu şi Brexit

Cei doi lideri "au discutat poziţii diferite în legătură cu recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului şi au convenit asupra importanţei prezentării de către SUA a unor noi propuneri de pace şi ca aceste eforturi să fie susţinute de comunitatea internaţională", a declarat un purtător de cuvânt al prim-ministrului Marii Britanii.

"Preşedintele şi prim-ministrul au discutat despre paşii următori în sensul obţinerii păcii în Orientul Mijlociu", se afirmă într-un comunicat al Casei Albă, fără a se menţiona decizia lui Trump privind Ierusalimul.

De asemenea, Trump a felicitat-o pe Theresa May pentru înţelegerea cu liderii Uniunii Europene şi trecerea la cea de-a doua fază a negocierilor de Brexit, a precizat Casa Albă după convorbirea telefonică de marţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Theresei May, cei doi lideri "au fost de acord cu privire la importanţa unei acord comercial bilateral rapid post-Brexit".

Conversaţia de marţi a fost prima între cei doi lideri după schimbul de replici din noiembrie, atunci când Theresa May a criticat decizia preşedintelui Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar liderul american a replicat că premierul britanic ar trebui să fie mai atentă la terorismul din propria ei ţară.

Trump şi Theresa May au discutat şi despre situaţia din Yemen, subliniind necesitatea acordării de urgenţă a unor ajutoare umanitare în ţara devastată de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici