Douăzeci şi trei de condamnaţi la moarte au fost executaţi în Irak în două zile

Douăzeci şi trei de condamnaţi la moarte, majoritatea găsiţi vinovaţi pentru "activităţi teroriste" au fost executaţi în două zile în Irak, a anunţat marţi ministerul de Justiţie, citat de AFP.

273 afișări

Execuţiile au avut loc la 22 şi 26 septembrie.

Aceasta ridică la cel puţin 90 numărul de condamnaţi executaţi de la începutul anului, în pofida apelurilor repetate ale comunităţii internaţionale pentru implementarea unui moratoriu privind pedeapsa capitală.

Execuţiile sunt în general realizate prin spânzurare.

Douăzeci de persoane executate sunt "membri ai Al-Qaida" sau "terorişti", conform ministerului. Ceilalţi trei au fost executaţi pentru acte criminale neprecizate.

Anul trecut, Irakul a executat 129 de persoane.

ONU şi mai multe organizaţii pentru Drepturile Omului, precum Amnesty International şi Human Rights Watch, au solicitat de mai multe ori autorităţilor irakiene să implementeze un moratoriu privind pedeapsa capitală, o cerere respinsă de autoităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici