DUELUL OBAMA-ROMNEY: Mitt Romney, acuzat că a trişat în prima dezbatere televizată - VIDEO

Mitt Romney, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, este acuzat că în timpul primei dezbateri televizate din actuala campanie pentru postul de preşedinte al acestei ţări ar fi trişat.

626 afișări
Imaginea articolului DUELUL OBAMA-ROMNEY: Mitt Romney, acuzat că a trişat în prima dezbatere televizată - VIDEO

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romney este acuzat că a folosit notiţe în cadrul dezbaterii televizate contra lui Barack Obama.

Acuzaţiile făcute de către diverse bloguri care îl susţin pe Barack Obama pentru un nou mandat la Casa Albă au fost dezminţite de către reprezentanţi ai echipei de campanie a lui Romney, aceştia motivând că de fapt foaia de hârtie pe care se aflau presupusele notiţe era de fapt o batistă, informează Daily Mail.

Explicaţia găsită de echipa candidatului republican este susţinută de un argument potrivit căruia în timpul dezbaterii Romney a fost surprins în timp ce a folosit batista pentru a se şterge pe faţă. 

Mitt Romney a fost, de altfel, declarat câştigător al primei dezbateri televizate contra adversarului său Barack Obama. Prima dezbatere din actuala campanie pentru postul de preşedinte al Statelor Unite ale Americii a avut loc la mijlocul acestei săptămâni la Denver. 

Cei din tabăra lui Barack Obama au căutat să găsească motive prin care, susţin ei, Mitt Romney ar fi trişat în timpul confruntării televizate. În momentul în care candidatul republican a urcat pe scenă pentru a ajunge la pupitru, acesta poate fi observat cum din buzunar scoate o bucată de material alb împăturită, pe care, scriu cei de la The Daily Kos, ar fi putut fi scrise câteva notiţe pe care Romney le-ar fi folosit să trişeze. 

Deşi regulile dezbaterilor pentru actuala campanie prezidenţială din Statele Unite ale Americii nu au fost date publicităţii, în trecut candidaţilor nu le era permis să aducă cu ei pe scenă notiţe, diagrame, grafice sau alte tipuri de înscrisuri. 

Cu toate acestea, reprezentanţi din tabăra lui Romney au spus că bucata de material alb cu care Romney este observat pe scenă este de fapt o batistă sau un şerveţel, republicanul putând fi văzut la finalul discursului cum o foloseşte pentru a se şterge pe faţă.

Ambii candidaţi au putut fi văzuţi luând notiţe în timpul dezbaterii pe foi de hârtie puse la dispoziţie de către organizatori. Fostul vicepreşedinte american Al Gore crede că Barack Obama ar fi fost dezavantajat în dezbaterea de la Denver, deoarece a petrecut doar câteva ore în acest oraş înainte de confruntarea cu oponentul său. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici