Echipajul avionului care s-a prăbuşit în Mali efectuase de cinci ori ruta Alger-Ouagadougou

Echipajul spaniol al zborului AH5017 Air Algérie, care s-a prăbuşit în Mali cu 118 persoane la bord, efectuase anterior cinci călătorii pe aceeaşi rută, Alger-Ouagadougou, a dat asigurări vineri ministrul algerian al Transporturilor Amar Ghoul.

61 afișări
Imaginea articolului Echipajul avionului care s-a prăbuşit în Mali efectuase de cinci ori ruta Alger-Ouagadougou

Echipajul avionului care s-a prăbuşit în Mali efectuase de cinci ori ruta Alger-Ouagadougou

"Acest avion a efectuat deja de cinci ori acelaşi zbor, cu acelaşi echipaj", a declarat ministrul într-o întâlnire cu jurnalişti pe aeroportul de la Alger, înainte să plece către Bamako, iar apoi către Ouagadougou.

Fragmente din avion - un McDonnell Douglas MD83 care se îndrepta către Alger şi care s-a prăbuşit la aproximativ 50 de minute după ce a decolat de la Ouagadougou - au fost reperate joi seara de către un elicopter aparţinând armatei din Burkina Faso în zona oraşului Gossi, în nordul Mali, în apropiere de frontiera cu Burkina Faso.

Compania Air Algérie, care asigură patru curse dus-întors pe săptămână între Alger şi Ouagadougou, a închiriat avionul de la compania spaniolă Swiftair. Anual, ea este nevoită să închirieze avioane pentru a face faţă unei cereri foarte importante din partea călătorilor care merg în Algeria pe timpul verii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici