Economia SUA a produs mai puţin de 200.000 de noi locuri de muncă în decembrie

Economia Statelor Unite a generat doar 199.000 de locuri de muncă în decembrie 2021, un număr considerat modest, dar rata şomajului a scăzut la 3,9%, în timp ce multe companii depun eforturi pentru a găsi personal, în contextul în care multe persoane preferă să nu lucreze.

212 afișări
Imaginea articolului Economia SUA a produs mai puţin de 200.000 de noi locuri de muncă în decembrie

Conform datelor Departamentului Muncii de la Washington, în decembrie 2021, au fost create doar 199.000 de locuri de muncă, în scădere de la 249.000 în noiembrie şi de la 648.000 în octombrie.

Totuşi, în pofida scăderii numărului de locuri de muncă noi, rata şomajului a coborât de la 4,2% la 3,9%, în condiţiile în care în decembrie s-au angajat cu peste 650.000 de americani mai mulţi decât în noiembrie.

Companiile americane au dificultăţi în a găsi personal, întrucât multe persoane preferă să încaseze indemnizaţiile sociale disponibile în pandemie, notează agenţia Associated Press. Pe fondul personalului insuficient, salariile sunt în creştere uşoară în Statele Unite.

Analiştii economici avertizează că rata ocupaţională ar putea scădea în ianuarie şi februarie, din cauza răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului. Piaţa locurilor de muncă este într-o situaţie relativ bună în Statele Unite, iar încrederea cetăţenilor în economie pare să fi crescut în decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici