Egipt: Mohamed Morsi este dispus să amâne organizarea referendumului pe tema Constituţiei

Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, ar putea accepta amânarea referendumului pe tema proiectului constituţional, afirmă vicepreşedintele Mahmoud Mekki.

176 afișări
Imaginea articolului Egipt: Mohamed Morsi este dispus să amâne organizarea referendumului pe tema Constituţiei

Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Morsi este dispus să amâne referendumul dacă opoziţia va accepta ca textul să fie supus plebiscitului şi după expirarea termenului de două săptămâni prevăzut în prezent de lege, a explicat Mekki.

Manifestanţii care cer demisia preşedintelui Egiptului, Mohamed Morsi, au trecut, vineri după-amiază, de gardul de sârmă ghimpată din jurul Palatului prezidenţial din Cairo, însă militarii îi împiedică să pătrundă în complex.

Peste 10.000 de persoane s-au adunat în jurul Palatului prezidenţial, unde sunt staţionate tancuri.

"Vom recurge la toate mijloacele pentru a obţine căderea regimului", a spus Ahmed Dewedar, un tânăr manifestant venit în Piaţa Tahrir, unde opoziţia protestează de două săptămâni.

În Piaţa Tahrir este o banderolă pe care scrie: "Jos Adolf Morsi, jos noul Hitler".

Protestatarii cer abrogarea decretului emis de preşedinte pe 22 noiembrie, prin care acesta îşi sporeşte prerogativele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici