Emisarul ONU şi Ligii Arabe Kofi Annan îndeamnă Damascul să răspundă pozitiv planului său de pace

Kofi Annan a îndemnat miercuri Damascul să răspundă pozitiv unui apel lansat de către Consiliul de Securitate al ONU care le cere autorităţilor siriene să aplice un plan de pace în şase puncte propus de către emisarul ONU şi Ligii Arabe.

108 afișări
Imaginea articolului Emisarul ONU şi Ligii Arabe Kofi Annan îndeamnă Damascul să răspundă pozitiv planului său de pace

Kofi Annan (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Annan este "încurajat de susţinerea solidară a Consiliului de Securitate oferită eforturilor sale şi îndeamnă autorităţile siriene să răspundă pozitiv", a declarat Ahmad Fawzi, purtătorul său de cuvânt.

Aceste declaraţii intervin după ce Consiliul de Securitate a adoptat miercuri o declaraţie care exprimă susţinerea sa faţă de misiunea de mediere a emisarului ONU al cărei scop este încetarea violenţelor din Siria, ce durează de un an, şi care îndeamnă Damascul să aplice fără întârziere propunerile sale de soluţionare a acestui conflict.

Prezentând detalii ale planului lui Annan, textul menţionează "o încetare efectivă a tuturor formelor de violenţă armată de către toate părţile" sub supervizarea ONU - începând cu o retragere a forţelor siriene din oraşe -, "trimiterea de ajutor umanitar" şi eliberarea "persoanelor deţinute în mod arbitrar".

Fawzi a anunţat totodată că experţi trimişi de către în Kofi Annan în Siria s-au întâlnit luni şi marţi, la Damasc, cu oficiali politici de rang înalt.

Ei urmau să continue aceste întâlniri, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Annan nu s-a hotărât dacă revine în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici