Emmanuel Macron s-a declarat "încântat" că summitul Consiliului European are o agendă "geostrategică"

  • Emmanuel Macron: Summitul Uniunii Europene are o agendă "geostrategică"
  • Preşedintele Franţei: UE trebuie să îşi consolideze "independenţa industrială şi tehnologică"
  • Pe agenda reuniunii UE figurează inclusiv conflictul din Nagorno-Karabah, criza din Belarus şi relaţiile cu Rusia
362 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron s-a declarat "încântat" că summitul Consiliului European are o agendă "geostrategică"

Emmanuel Macron, s-a declarat "încântat" că summitul Consiliului European are o agendă "geostrategică"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a declarat "încântat" că summitul Consiliului European are o agendă "geostrategică" şi a evocat necesitatea ca Uniunea Europeană să îşi consolideze autonomia.

"Sunt încântat să purtăm o discuţie geostrategică", a afirmat Emmanuel Macron, potrivit site-ului Politico.eu, în momentul sosirii la summitul Uniunii Europene.

Pe agenda reuniunii figurează teme precum conflictul militar dintre Azerbadjan şi Armenia în Nagorno-Karabah, criza din Belarus, relaţiile cu Rusia, situaţia din estul Mării Mediterane, relaţiile cu Turcia şi China.

Emmanuel Macron a precizat că susţine proiectul privind autonomia strategică a UE propus de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

"Proiectul propus ne permite să mergem înainte în direcţia lucidităţii, a unui Europe care se consideră putere geostrategică, care îşi reconstruieşte independenţa industrială şi tehnologică", a subliniat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a reiterat importanţa dialogului cu Rusia şi a subliniat că "solidaritatea cu Grecia şi Republica Cipru nu este negociabilă", insistând că UE trebuie să identifice o modalitate de reluare a "dialogului condiţionat cu Turcia".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici