Erdogan: Turcia, pregătită să acţioneze unilateral împotriva Stat Islamic, la frontiera cu Siria

Turcia este pregătită se acţioneze unilateral la frontiera cu Siria, în cazul în care nu primeşte ajutor din afară pentru a contracara pericolul reprezentat de organizaţia teroristă Stat Islamic, a anunţat preşedintele Tayyip Erdogan, citat de Reuters online.

2630 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Turcia, pregătită să acţioneze unilateral împotriva Stat Islamic, la frontiera cu Siria

Erdogan: Turcia, pregătită să acţioneze unilateral împotriva Stat Islamic, la frontiera cu Siria

"Vom învinge în confruntarea cu Stat Islamic. Vom rezolva problema singuri dacă nu primim ajutor să prevenim atacurile cu rachete asupra oraşului Kilis," a declarat Erdogan la o întâlnire televizată.

"Dacă lumea eşuează să ajungă la un acord asupra unei acţiuni decisive împotriva organizaţiilor teroriste, lumea nu va mai fi un loc sigur," a mai spus liderul turc.

Oraşul turc Kilis, de la frontiera cu Siria, a fost în mod frecvent ţinta de atacurilor cu rachete dinspre zonele controlate de gruparea Stat Islamic, care s-au soldat cu 21 de morţi şi mai multe clădiri distruse.

Drept răspuns, Turcia şi coaliţia coordonată de Statele Unite au efectuat o serie de raiduri aeriene şi bombardamente de artilerie, în urma cărora au murit zeci de militanţi islamişti.

Oficialii de la Ankara cer coaliţiei să acorde mai mult sprijin Turciei în efortul de securizare a frontierei sale sudice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici