Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi, decizia riscând să fie urmată de o replică simetrică

Ministerul eston de Externe a anunţat vineri seară expulzarea a doi diplomaţi ruşi, fără a preciza din ce cauză, în contextul relaţiilor bilaterale tensionate, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

726 afișări
Imaginea articolului Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi, decizia riscând să fie urmată de o replică simetrică

Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi, decizia riscând să fie urmată de o replică simetrică

"Confirmăm că Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi. Nu facem niciun comentariu pe această temă", a declarat Sandra Kamilova, purtătorul de cuvânt al Ministerului eston de Externe.

Potrivit agenţiei de ştiri BNS, este vorba de Dmitri Kazennov, consulul general rus din Narva, şi de un alt diplomat, Andrei Sugaiev.

Aproximativ 90% dintre cei 60.000 de locuitori ai orăşelului Narva, situat în apropierea frontierei cu Rusia, sunt etnici ruşi.

La începutul lunii mai, Tribunalul din Tallinn a condamnat un cetăţean rus la cinci ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Relaţiile între Moscova şi Tallinn sunt tensionate din cauza proclamării independenţei Estoniei, 1991, şi aderării ţării la NATO, 2004.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici