Eurogrupul nu este sigur că va discuta despre restructurarea datoriei Greciei sâmbătă

Miniştrii Finanţelor din zona euro, reuniţi sâmbătă pentru a examina ultimele propuneri ale Guvernului grec şi evaluarea creditorilor, poate că nu vor avea timp să se aplece asupra problemei delicate a restructurării datoriei greceşti, a declarat preşedintele Eurogrupului.

106 afișări

La sosirea sa la Bruxelles, Jeroen Dijsselbloem a declarat că se aşteaptă la negocieri "dificile" între miniştrii favorabili unui acord cu Grecia şi cei care cer garanţii suplimentare, subliniind că există "o mare problemă de încredere".

Având în vedere că sunt multe puncte de clarificat, "nu este sigur că vom ajunge să vorbim despre restructurarea datoriei (greceşti) astăzi (sâmbătă)", a declarat el.

O probabilă restructurare a datoriei greceşti - considerată necesară de către creditorii internaţionali ai Atenei, dar care provoacă reticenţe puternice în ţări ca Germania - este principalul argument avansat de către premierul grec Alexis Tsipras pentru a-i convinge pe compatrioţii săi să accepte măsurile de austeritate la care Guvernul său s-a angajat, după ce i-a îndemnat să voteze împotriva acestor măsuri în referendumul organizat duminica trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici