Europa ar putea fi afectată de o epidemie mai virulentă decât gripa A H1N1

Medicii sunt îngrijoraţi că Europa s-ar putea confrunta cu o nouă epidemie, mai virulentă decât cea a gripei A H1N1, după ce o combinaţie de trei tulpini de virus gripal ar fi suferit o mutaţie în Ucraina, relatează Sunday Express.

43 afișări
Imaginea articolului Europa ar putea fi afectată de o epidemie mai virulentă decât gripa A H1N1

Experţii, îngrijoraţi că Europa ar putea fi afectată de o epidemie mai virulentă decât gripa A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O combinaţie de trei tulpini de virus gripal ar fi suferit o mutaţie, având ca rezultat apariţia unei forme de afectare pulmonară ce pare mai virulentă decât gripa A H1N1.

Bilanţul morţilor a ajuns la 189, cu peste un milion de persoane infectate, majoritatea în nouă regiuni din vestul Ucrainei.

Experţii se tem că virusul s-ar putea răspândi la vest de Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi o echipă de specialişti efectuează teste la Kiev şi Liov pentru a identifica virusul, probele fiind trimise spre analiză la Londra. "Mor oameni. Epidemia ucide medici. Acest lucru este de neconceput în secolul XXI", a declarat acesta.

"Spre deosebire de epidemiile din alte state, trei tulpini de virus s-au răspândit simultan în Ucraina - două tulpini ale virusului gripei sezoniere şi una a virusului gripei californiene. Virusologii consideră că această combinaţie ar fi putut produce un virus şi mai agresiv, în urma unei mutaţii", a explicat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici