Exit polluri: Kais Saied, un profesor de drept, conservator, va fi noul preşedinte al Tunisiei

Kais Saied, un profesor de drept, conservator, susţinut de puterile islamiste, este pe cale să devină preşedintele Tunisiei, exit-pollurile arătând că a câştigat în mod covârşitor alegerile de duminică în ţara care a dezlănţuit revoltele pro-democraţie din Primăvara Arabă, potrivit Associated Press.

536 afișări
Imaginea articolului Exit polluri: Kais Saied, un profesor de drept, conservator, va fi noul preşedinte al Tunisiei

Exit polluri: Kais Saied, un profesor de drept, conservator, va fi noul preşedinte al Tunisiei

Sondajele prezentate de presa tunisiană, care au fost efectuate de companiile Sigma Conseil şi Emhrod Consulting estimează că Saied va ieşi învingător cu 72% până la 77% din voturi, în timp ce magnatul media Karoui va obţine între 23% şi 27% din voturi.

Susţinătorii lui Kais Saied au explodat de bucurie, sărbătorind pe bulevardul principal din Tunis. Saied le-a mulţumit pentru susţinere şi şi-a anunţat intenţia de a călători în ţările vecine Libia şi Algeria şi de a apăra cauza palestiniană.

Rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale - în care rivalul lui Saied, Nabil Karoui, şi-a petrecut cea mai mare parte a campaniei în spatele gratiilor - sunt aşteptate să fie prezentate marţi.

Câştigătorul moşteneşte o ţară nord-africană care se luptă să creeze locuri de muncă, să reînvie turismul şi să depăşească violenţa extremistă - dar mândră de democraţia sa încă în devenire . Aceasta este doar al douilea scrutin prezidenţial liber din Tunisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici