Explozie în capitala Columbiei: Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite într-o explozie produsă marţi într-un cartier din Bogota, Columbia, într-un atentat cu bombă asupra ministrului columbian de Interne, Fernando Londono.

332 afișări
Imaginea articolului Explozie în capitala Columbiei: Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite

Explozie în capitala Columbiei: Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 11.00 locală (19.00, ora României), într-un cartier din nordul capitalei columbiene, unde se găsesc numeroase magazine şi universităţi.

"Tocmai am aflat că ministrul de Interne, Fernando Londoño, a fost ţinta unui atentat. Se afla în maşina sa blindată", a declarat preşedintele Juan Manuel Santos.

"Din fericire, Londono este într-o stare stabilă la spital. Şoferul său şi un agent de poliţie au fost ucişi", a adăugat Santos care "a condamnat într-o manieră vehementă" acest atentat. "Nu ştiu care este scopul acestui atentat, dar fiţi siguri că Guvernul nu se va lăsa destabilizat de acte teroriste", a declarat şeful statului. "Terorismul nu ne va intimida. Din contră, ne încurajează să mergem mai departe".

"Conform informaţiilor noastre, cinci persoane au fost ucise şi 17 rănite", a declarat Carlos Giraldo, un oficial al delegaţiei columbiene a Crucii Roşii.

Ultimul atentat care a avut loc în Bogota a fost pe 12 august 2010, la două zile după învestitura lui Santos, şi s-a soldat cu rănirea a nouă persoane.

Conform unor martori, explozia a fost declanşată într-un vehicul de transport în comun. Într-un prim bilanţ, municipalitatea din Bogota a anunţat aproximativ zece victime.

"Serviciile de urgenţă au fost chemate imediat şi am transportat zece persoane rănite la spital", a declarat anterior un purtător de cuvânt al Primăriei.

Fondat în 1964, Farc numără încă 9.200 de combatanţi, care se adăpostesc în regiunile rurale ale ţării, după ce au fost alungaţi din oraşe, în anul 2000, în urma unor conflicte militare care au redus efectivele lor la jumătate, în zece ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici