EXPLOZIE într-un restaurant din Germania: Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite. Primar: A fost provocată de o BOMBĂ. Autorităţile suspectează că este un act terorist - GALERIE FOTO, VIDEO

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, informează presa germană. Explozia a fost provocată de o bombă, anunţă primarul localităţii.

24370 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE într-un restaurant din Germania: Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite. Primar: A fost provocată de o BOMBĂ. Autorităţile suspectează că este un act terorist -  GALERIE FOTO, VIDEO

EXPLOZIE într-un restaurant din Germania: Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite (Imagine:Twitter)

GALERIE FOTO

Autorităţile germane suspectează că atacul din Ansbach este un act terorist

Autorităţile germane efectuează verificări în mai multe zone ale orăşelului Ansbach, după explozia unei bombe într-un restaurant situat la intrarea într-o arenă unde se desfăşurau concerte în aer liber, incidentul fiind tratat ca act terorist.

Ministrul german de Interne, Joachim Herrmann, este în drum spre orăşelul Ansbach, situat în apropiere de Nurnberg.

Autorităţile germane suspectează că incidentul este un act terorist.

Explozia din sudul Germaniei a fost provocată de o bombă - primar

Primarul orăşelului german, Carda Seidel, a declarat că la originea deflagraţiei a fost un dispozitiv exploziv.

"Nu a fost o deflagraţie provocată de scurgere de gaze, ci de un dispozitiv exploziv", a declarat Seidel, citată de Nürnberger Nachrichten.

Sute de membri ai serviciilor de securitate au izolat perimetrul şi cercetează circumstanţele producerii presupusului atentat.

Purtătorul de cuvânt al ministrului bavarez de Interne Joachim Herrmann a confirmat că deflagraţia a fost "un act deliberat". 

"Suspectăm că nu este vorba de o explozie accidentală", a spus el.

Festivalul muzical care se desfăşura în apropierea atacului din Germania a fost anulat

Festivalul muzical în aer liber Ansbach a fost anulat în urma exploziei provocate de o bombă, circa 2.500 de persoane fiind evacuate.

Potrivit unor surse citate de presa germană, un individ suspect care avea un rucsac a încercat să intre la concert, dar a fost oprit de forţele de ordine. După circa un minut, o explozie a avut loc la un restaurant din apropiere.

Deflagraţia a avut loc în restaurantul "Eugens Weinstube" din centrul orăşelului Ansbach, în sudul Germaniei.

Centrul orăşelului Ansbach a fost izolat de forţele de ordine.

Anterior, poliţia a transmis că analizează ipoteza unei scurgeri de gaz aflată la originea deflagraţiei.

Şi Ministerul de Interne din landul Bavaria anunţase că încă nu se cunoaşte cauza exploziei.

Incidentul intervine după un atac într-un tren, soldat cu zece răniţi, după atacul armat din Munchen, în care au fost ucise nouă persoane, şi după ce un sirian a omorât o persoană în apropiere de Stuttgart.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici