Explozie la o mină de cărbune din Doneţk: 32 de oameni au murit

Zeci de persoane sunt blocate în subteran în urma unei explozii produse miercuri dimineaţă la o mină din estul Ucrainei, controlat de rebeli, relatează BBC News Online. Preşedintele Parlamentului ucrainean, Volodimir Groiman, a anunţat că 32 de mineri au murit în explozia produsă în cursul dimineţii la mina Zasiadko din estul separatist al ţării, relatează Associated Press.

860 afișări
Imaginea articolului Explozie la o mină de cărbune din Doneţk: 32 de oameni au murit

Explozie la o mină de cărbune din Doneţk. Zeci de oameni sunt blocaţi în subteran (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Groisman i-a informat pe parlamentari că accidentul produs miercuri dimineaţă s-a soldat cu 32 de morţi.

Anterior, un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Iulia Bedilo, anunţase că explozia a fost provocată cel mai probabil de o acumulare de gaze, o cauză comună a accidentelor miniere. Bedilo a precizat, de asemenea, că incidentul de la mina Zasiadko nu a fost provocat de bombardamente. Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare.

Explozia s-a produs la mina Zasiadko, ora locală 06.30 (06.30 ora României), iar cauzele acesteia sunt încă neclare, la fel ca şi numărul victimelor sau al persoanelor blocate în subteran.

"Potrivit datelor preliminare, 73 de mineri sunt blocaţi în subteran", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din autoproclamata Republică Doneţk, Iulia Bedilo, adăugând că cel mai probabil a fost o explozie de gaz.

Potrivit şefului Sindicatului independent al minerilor, Mihailo Volineţ, în mină se aflau 207 persoane în momentul producerii exploziei, la o adâncime de 1.230 de metri, relatează agenţia Sputnik. Soarta a 47 dintre ele este necunoscută, a adăugat el.

Badilo a precizat că o persoană a murit şi alte 14 au fost rănite în explozia produsă la mina Zasiadko, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

Agenţia Reuters citează oficiali locali care afirmă că peste 30 de persoane au murit în această explozie. "Potrivit informaţiilor preliminare, peste 30 de persoane au murit. Echipele de salvare nu au ajuns încă la locul exploziei, ele vor îndepărta gazul otrăvitor şi abia apoi vor coborî", a declarat şeful serviciului pentru siguranţa mineritului, Vladimir Ţimbalenko, citat de Reuters.

O explozie produsă la mina Zasiadko în 2007 a provocat moartea a 106 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici