Explozii la Bogota şi Cartagena, unde va avea loc summitul Americilor. Incidentele au avut loc imediat după sosire lui Obama

Mai multe bombe de slabă intensitate au explodat vineri seară fără a provoca răniţi în apropierea ambasadei americane de la Bogota şi în Cartagena, la scurt timp după sosirea preşedintelui Barack Obama în acest oraş unde se va desfăşura în acest weekend summitul Americilor.

311 afișări
Imaginea articolului Explozii la Bogota şi Cartagena, unde va avea loc summitul Americilor. Incidentele au avut loc imediat după sosire lui Obama

Explozii la Bogota şi Cartagena, unde va avea loc summitul Americilor. Incidentele au avut loc imediat după sosire lui Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două bombe de slabă intensitate au explodat în apropierea clădirii diplomatice americane dintr-un bulevard al capitalei "însă nu există nici morţi, nici răniţi, nici pagube", a declarat o sursă din poliţie.

Poliţiştii au fost imediat mobilizaţi în districtul unde se află şi sediul Parchetului General şi cel al Guvernului regiunii Bogota.

Aceste explozii au avut loc la câteva ore după aterizarea avionului lui Obama în localitatea Cartagena, la 1.000 de kilometri în nordul capitalei, unde acesta trebuie să participe la un summit regional care reuneşte şefii de stat ai continentului.

Alte două mici explozii au avot loc vineri seară în acest oraş de coastă din Caraibe, a declarat pentru AFP generalul Rodolfo Palomino, şeful securităţii din cadrul poliţiei columbiene.

"Două explozii de slabă intensitate au avut loc în Cartagena într-un terminal de transport şi în apropierea unui supermarket. Nu există răniţi sau pagube", a declarat acesta.

Unul dintre aceste dispozitive explozibile a fost amplasat pe un teren viran din cartierul Bocagrande, unde se găsesc majoritatea hotelurilor din această staţiune turistică, departe de centrul istoric al oraşului.

Un dispozitiv de securitate de 17.000 de poliţişti şi de roboţi anti-explozibil a fost amplasat de mai multe zile în Cartagena, alături de elicoptere şi o navă de război în largul litoralului.

Autorităţile columbiene luptă de aproape jumătate de secol împotriva forţei de gherilă marxiste Farc (Forţele armate revoluţionare ale Columbiei), care numără aproximativ 9.000 de luptători, grupaţi mai ales în zonele rurale, precum şi împotriva altor grupări ilegale armate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici