EXPLOZII puternice la Doneţk. Armata ucraineană, ţinta a numeroase atacuri

Mai multe explozii puternice au avut loc sâmbătă dimineaţă în oraşul ucrainean Doneţk, unde se înregistrează lupte intense între insurgenţii proruşi şi serviciile de securitate.

2625 afișări
Imaginea articolului EXPLOZII puternice la Doneţk. Armata ucraineană, ţinta a numeroase atacuri

EXPLOZII puternice la Doneţk. Armata ucraineană, ţinta a numeroase atacuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Primăria oraşului a semnalat un atac cu obuze în cartierul Kiivski, situat în partea de nord-vest.

Armata ucraineană a comunicat că a fost ţinta a numeroase atacuri în zona Doneţk.

Pe de altă parte, Valeri Ceali, consilier prezidenţial ucrainean, a acuzat Rusia că încearcă să invoce raţiuni umanitare pentru a interveni militar în Ucraina. "Un convoi umanitar rus se îndreaptă spre frontiera ucraineană, fiind escortat de vehicule militare ruse. Rusia încearcă să pătrundă cu trupe de menţinere a păcii pe teritoriul ucrainean, pentru a provoca un conflict de amploare", a precizat Ceali.

Cel puţin 13 militari ucraineni, ucişi în ultimele 24 de ore în confruntări cu insurgenţii

Cel puţin 13 militari ucraineni au murit, în ultimele 24 de ore, în confruntările cu insurgenţi proruşi, în estul ţării, anunţă un purtător de cuvânt militar.

"În cursul operaţiunilor de eliberare a Ucrainei, 13 dintre oamenii noştri au murit în ultimele 24 de ore", a declarat Andrei Lisenko, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Vineri, armata ucraineană a anunţat moartea a 15 militari în confruntările din regiunea Doneţk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici