Facebook a recunoscut oficial! Ce date au sustras hackerii din conturile a zeci de milioane de utilizatori/ „Cooperăm cu FBI”

Hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online Facebook, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri, anunţă compania americană.

5662 afișări
Imaginea articolului Facebook a recunoscut oficial! Ce date au sustras hackerii din conturile a zeci de milioane de utilizatori/ „Cooperăm cu FBI”

Facebook a recunoscut oficial! Ce date au sustras hackerii din conturile a zeci de milioane de utilizatori/ „Cooperăm cu FBI”

Compania Facebook a descoperit la sfârşitul lunii septembrie un atac cibernetic masiv. Hackerii, care nu au fost identificaţi, au exploatat ilegal o funcţie prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor.

Vineri, Facebook a anunţat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri. Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele şi detalii de contact precum numere de telefon sau email. În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relaţii, religie, oraşul de domiciliu, data naşterii, informaţii despre dispozitivul folosit pentru activităţile pe Facebook, despre educaţie, loc de muncă şi ultimele zece locuri vizitate.

"Cooperăm cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI), care investighează activ şi ne-a cerut să nu dezvăluim cine s-ar afla în spatele atacului informatic", a transmis compania Facebook.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici