FBI investighează un atac armat asupra reţelei electrice din comitatul Moore

FBI a declanşat o investigaţie după ce două centrale electrice au fost avariate de focuri de armă în comitatul Moore din Carolina de Nord, transmite BBC News.

351 afișări
Imaginea articolului FBI investighează un atac armat asupra reţelei electrice din comitatul Moore

FBI investighează un atac armat asupra reţelei electrice din comitatul Moore

Nu a fost anunţat niciun motiv sau un suspect pentru atacul de sâmbătă seara, dar poliţia a declarat că acesta a fost intenţionat.

Aproximativ 35.000 de persoane din comitatul Moore au rămas fără curent electric, iar reparaţiile ar putea dura câteva zile, potrivit autorităţilor.

Toate şcolile din comitat au fost închise luni şi a fost declarată stare de urgenţă.

„Persoana sau persoanele care au făcut acest lucru ştiau exact ce fac”, a declarat şeriful Ronnie Fields, în cadrul unei conferinţe de presă. El a declarat că FBI lucrează cu autorităţile locale pentru a stabili cine este responsabil de atac. „Nu a fost la întâmplare", a spus el.

Conform autorităţilor, abia joi ar putea fi restabilită alimentarea cu energie electrică, deoarece pagubele la cele două centrale sunt semnificative.

Pompierii au anunţat că au avut loc mai multe accidente rutiere în momentul întreruperii curentului, inclusiv un carambol cu patru vehicule. De asemenea, un spital a trecut la utilizarea generatoarelor, în timp ce serviciile de apă şi canalizare funcţionează tot cu generatoare de rezervă.

„Un astfel de atac asupra infrastructurii critice este o crimă gravă, intenţionată şi mă aştept ca autorităţile statale şi federale să investigheze în detaliu şi să îi aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei", a declarat guvernatorul statului, Roy Cooper, într-o declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici