Fenomenul prostituţiei tinde să se accentueze în contextul crizei economice şi globalizării

Prostituţia tinde să se extindă din ce în ce mai mult în contextul globalizării, care permite circulaţia facilă a persoanelor şi comunicarea la nivel online, arată un raport elaborat de o Fundaţie franceză.

195 afișări
Imaginea articolului Fenomenul prostituţiei tinde să se accentueze în contextul crizei economice şi globalizării

Fenomenul prostituţiei tinde să se accentueze în contextul crizei economice şi globalizării (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

În raportul pe anul 2012, intitulat "Exploatarea sexuală, o ameninţare care se extinde", Fundaţia Scelles a analizat situaţia prostituţiei în 66 de ţări.

"Reţelele de proxenetism au o mare capacitate de adaptare", explică Yves Charpenel, preşedintele Fundaţiei. "Proxeneţii au acorduri comerciale între ei", explică el, prezentând cazul unor proxeneţi români care vindeau tinere ecuadoriene unor francezi.

"Exploatarea sexuală este facilitată de circulaţia bunurilor şi persoanelor", adaugă preşedintele Fundaţiei.

"Criza economică a accentuat sărăcia şi a banalizat corpul uman", subliniază Sandra Ayad, directorul Centrului pentru studii internaţionale privind exploatarea sexuală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici