Finalul domniei lui Netanyahu la putere în Israel. UPDATE Naftali Bennett, liderul naţionalist israelian, a anunţat alăturarea la coaliţia anti-Netanyahu. Opoziţia, aproape de un acord istoric

  • Negocierile dintre partidele israeliene de opoziţie se apropie de final.
  • Liderul naţionalist israelian, Naftali Bennett, a anunţat duminică seara că se alătură taberei anti-Netanyahu
  • Formarea unui guvern de coaliţie în Israel fără Likud ar duce la sfârşitul domniei lui Benjamin Netanyahu la conducerea Guvernului.
  • Netayahu este cel mai longeviv prim-ministru al ţării.
4197 afișări
Imaginea articolului Finalul domniei lui Netanyahu la putere în Israel. UPDATE Naftali Bennett, liderul naţionalist israelian, a anunţat alăturarea la coaliţia anti-Netanyahu. Opoziţia, aproape de un acord istoric

Opoziţia israeliană se apropie de un acord care ar pune capăt domniei de 12 ani a lui Benjamin Netanyahu

Naftali Bennett, liderul Partidului Yamina (dreapta naţionalistă), a anunţat duminică seară că va forma un guvern de unitate naţională cu liderul Partidului Yesh Atid (centru), Yair Lapid.
 
„Singurele opţiuni sunt guvernul de unitate sau alegerile”, a spus Bennett, într-un discurs în care anunţa alăturarea partidului la o coaliţie care să pună capăt domniei lui Netanyahu la conducerea Guvernului. „Cei care spun că este posibil un guvern de dreapta mint”, cu trimitere la Netanyahu care ar fi oferit un aranjament de împărţire a puterii cu Bennett şi cu liderul Partidului Noua Speranţă, Gideon Saar, dar pe care cei doi l-au respins.

Acum, Bennett şi Lapid vor trece la formarea unui guvern de coaliţie de şapte partide: trei ale dreptei naţionaliste, două centriste, unul de centru stânga şi unul de stânga, cei doi rotindu-se în fruntea cabinetului timp de doi ani fiecare.

Presa israeliană scrie că acordul ar presupune ca Naftali Bennett, în vârstă de 49 de ani, să asigure funcţia de prim-ministru timp de doi ani, iar Yair Lapid să-i fie succesor pentru a doua jumătate a mandatului.
 
Partidul său, Yamina, deţine şase locuri esenţiale în parlamentul de 120 de membri, care ar conferi unei coaliţii de opoziţie formată din partidele de dreapta, centriste şi de stânga o majoritate clară.
 
Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, judecat pentru fraudă, se află la putere de 12 ani şi a dominat politica israeliană de o generaţie. Partidul lui Netanyahu, Likud, nu a obţinut o majoritate decisivă la alegerile generale din martie. A fost al patrulea vot neconcludent din doi ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici