Firmă românească implicată în trafic ilegal de arme

Un britanic anchetat în Statele Unite pentru trafic internaţional cu arme de tip AK-47 a colaborat la un moment dat cu o firmă românească ce a jucat rol de intermediar, afirmă surse citate de ediţia online a publicaţiei The Observer.

259 afișări
Imaginea articolului Firmă românească implicată în trafic ilegal de arme

Firmă românească implicată în trafic ilegal de arme (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Britanicul Gary Hyde, în vârstă de 41 de ani, este suspectat de trafic internaţional cu arme de tip AK-47 în zona Balcanilor, în Irak, China şi Africa.

Hyde a fost arestat în ianuarie în statul american Nevada, autorităţile americane anchetându-l în legătură cu trafic de muniţie pentru arme de tip AK-47.

Muniţia era importată din China, dar Hyde, împreună cu omul de afaceri german Karl Kleber şi cu un alt britanic, Paul Restorick, au declarat că muniţia era fabritactă în Bulgaria, pentru a se evita embargoul impus armamentului de provenienţă chineză.

Complicii lui Hyde deja au ajuns la acorduri cu procurorii americani.

De asemenea, Hyde este suspectat că a colaborat şi cu John Knight, condamnat la închisoare pentru transferul ilegal de arme automate din Iran spre Kuwait. Knight a recunoscut că a vândut şi importante cantităţi de arme în Sudan.

La unul dintre contractele la care a participat şi Hyde, o companie românească a jucat rolul de intermediar, precizează The Observer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici