Forţele israeliene au iniţiat operaţiunea de evacuare a unui avanpost evreiesc din Cisiordania

Forţele de securitate israeliene au iniţiat miercuri operaţiunea de evacuare a coloniştilor din aşezarea Amona din Cisiordania, o colonie evreiască ilegal care urmează să fie demolat la ordinul Curţii Supreme, relatează cotidianul Jerusalem Post pe pagina electronică.

401 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene au iniţiat operaţiunea de evacuare a unui avanpost evreiesc din Cisiordania

Forţele israeliene au iniţiat operaţiunea de evacuare a unui avanpost evreiesc din Cisiordania

În jur de 200 de activişti, în marea majoritate adolescenţi şi tineri, au organizat un protest la intrarea în colonie, iar mai mulţi colonişti au turnat ulei pe drumul principal spre Amona şi au dat foc la anvelope, în încercarea de a îngreuna accesul forţelor de securitate.

Aproximativ zece autobuze au fost trimise în zonă pentru a transporta cele 40 de familii care urmează să fie evacuate înainte de demolarea aşezării.

Au fost înregistrate şi mici alteracţii între activişti şi poliţie, locuitorii aunţând că intenţionează să opună rezistenţă, însă nu vor acţiona violent împotriva membrilor forţelor de securitate, scrie The Associated Press.

Amona este cea mai mare din cele aproximativ 100 de colonii neautorizate din Cisiordania, dar care sunt în general tolerate de Guvernul de la Tel Aviv. În 2014, Curtea Supremă a Israelului a decis că aşezarea Amona a fost ridicată pe un teren privat palestinian şi trebuie demolată.

Soarta coliniei Amona ar putea destabiliza coaliţia condusă de premierul Netanyahu, care include mai multe partide naţionaliste care susţin eforturile de colonizare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici