Fostul premier al Pakistanului anunţă un marş spre capitală pentru alegeri anticipate: "este un jihad împotriva nedreptăţii"

Liderul opoziţiei pakistaneze şi fostul premier Imran Khan a anunţat duminică data unui marş la Islamabad pentru a cere dizolvarea adunărilor şi o dată pentru alegeri, în timp ce naţiunea sud-asiatică continuă să alunece în criză politică şi economică.

382 afișări
Imaginea articolului Fostul premier al Pakistanului anunţă un marş spre capitală pentru alegeri anticipate: "este un jihad împotriva nedreptăţii"

Fostul premier Imran Khan, care a fost înlăturat luna trecută în urma unui vot de încredere, a fost acuzat de proasta gestionare a economiei, scrie Reuters.

"Ne vom întâlni la Islamabad pe autostrada Srinagar pe 25", a declarat liderul opoziţiei, Khan, în cadrul unei conferinţe de presă duminică.

Vreau ca toţi să vă îndreptaţi în aşa fel încât să ajungeţi acolo la ora 15.00, a adăugat el.

Khan a organizat mitinguri în întreaga ţară după înlăturarea sa, acuzând Statele Unite că au conspirat împotriva guvernului său.

Guvernul prim-ministrului Shehbaz Sharif încă nu a pus în aplicare politicile economice, cum ar fi reducerea subvenţiilor costisitoare pentru energie, care au fost introduse de guvernul lui Khan în ultimele sale zile la putere, în timp ce acesta se confrunta cu o presiune tot mai mare din cauza inflaţiei în creştere.

"Nu contează cât timp va dura, vom rămâne la Islamabad, până când vor fi anunţate cererile noastre de dizolvare a adunărilor şi data alegerilor libere şi corecte", a declarat reporterilor Imran Khan, flancat de apropiaţii săi.

"Vreau ca oameni din toate mediile sociale să participe la acest marş. Aceasta nu este politică, este un jihad împotriva nedreptăţii", a adăugat Khan.

Pakistanul are mare nevoie de sprijin financiar extern din cauza deficitului bugetar tot mai mare şi a rezervelor valutare care au scăzut sub 10,5 miliarde de dolari, echivalentul a mai puţin de două luni de importuri.

Discuţiile dintre guvern şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru deblocarea unei sume mai mari din pachetul de salvare de 6 miliarde de dolari convenit în 2019 sunt în curs de desfăşurare la Doha.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici