Fostul premier australian Tony Abbott, criticat după ce a afirmat că islamul este o "problemă masivă"

Fostul premier australian Tony Abbott şi-a atras critici dure după ce a declarat că islamul reprezintă o "problemă masivă" şi trebuie să se reformeze, informează BBC News online.

352 afișări
Imaginea articolului Fostul premier australian Tony Abbott, criticat după ce a afirmat că islamul este o "problemă masivă"

Fostul premier australian Tony Abbott,criticat după ce a afirmat că islamul este o "problemă masivă" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Nu toate culturile sunt egale, iar Occidentul trebuie să înceteze să prezinte scuze pentru că îşi apără valorile", a afirmat Tony Abbott.

"Occidentul nu trebuie să îi catalogheze pe musulmani drept malefici, dar nu poate rămâne în etapa de negare în legătură cu această problemă masivă pe care o reprezintă islamul", a spus Abbott.

Liderul opoziţiei australiene, Bill Shorten, a catalogat declaraţiile drept "contraproductive".

La rândul său, actualul premier australian, Malcolm Turnbull, a notat că vasta majoritate a musulmanilor sunt "înspăimântaţi" de extremism.

"Este absolut esenţial să ne asigurăm că nu facem greşeala, pe care teroriştii o aşteaptă, de a atribui fiecărui musulman responsabilitate pentru crimele comise de câţiva", a spus Turnbull.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici